• Tampon használat...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves orvos szakértő Nem tudom mennzira lehetséges az, hogy a hozzászólásom ne jelenjen meg az oldalon, de mivel meglehetősen intim problémáról lenne szó kérném hogy ne tegyék publikussá. Egyik este egy céges buli után kissé ittas állapotban kerültem haza, az események meglehetősen homályosak.Ebben az időszakban menstruáltam. Nem emléksezm pontosan, h kiszedtem e a tampont mikor hazaértem. kérdésem az lenne, h lehetséges hogy bennem maradt a tampon? kimutatja e ezt egy ultrahang felvétel? érzek e valamit esetleg van e valami jel arra, ha feljebb csúszott a hüvelyemből? megjegyzem h már eltelt pár hét...nőgyógyásznál még nem voltam...Tudom, h banálisan hangzik, de a választ előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a tampon témában

        Kedves Hölgyem!


        Ne higgye, hogy Ön az egyetlen, akivel előfordult, hogy nem tudja, hol lehet a tampon. Többen is keresnek fel nőgyógyászt ilyen problémával, sőt, van, aki a zsinórját hagyta el, és nem tudja levenni, ezért ne aggódjon.
        Szerintem,  ha tiszta kézzel az ujjával benyúl a hüvelybe, akkor biztosan érezné, ha ott lenne a tampon. A hüvelyből felfelé nem tud menni, mert a méhnyakon nincs akkora hely, ahol elmehetne. Ha mégsem érzi, és bizonytalan, nyugodtan menjen el egy vizsgálatra, és mondja meg, hogy nem találja a kihúzó zsinórt, és nem biztos benne, hogy bent van-e a tampon. Nem kell magyarázkodni, de pár hét alatt egy komolyabb fertőzés is kialakulhat, ezért lenne fontos a vizsgálat. Nyugodjon meg, és próbáljon inkább mosolyogni a helyzeten, sokkal könnyebb lesz a vizsgálat is Önnek is... Bátorság! A választ pedig csak Ön láthatja az oldalon.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-18 11:12:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor Úr!Május végén volt egy konizációs,és egy laparokoszpiás műtétem 8 cm-es petefészekciszta miatt.A konizációt HISL CIN 3 miatti citológiai eredmény végett ami HPV tipizálással is történt ami szerint rákkeltő,de nem a...
        Tisztelt doktor úr, Meglehetősen tanácstalan vagyok,kérem segtsen! Áprilisi cytológiai eredményem; Metaplasia Nem neoplasticus sejteltérés Atypusos laphámsejtek Ismeretlen jelentőségű(ASC-US) Erre kaptam klion kúpot,majd megismételték a...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tegnap (hétfő) este 8-kor vettem be a hétnapos tablettaszünet után az első tablettát, majd másnap (kedd) reggel háromnegyed 8 körül és fél 9 körül hasmenésem volt, (viszont vasárnap reggel is volt hasmenésem...
        Erdeklodnek, hogy amennyiben PCO eseten szedem a detralexet es erosek a mestruacios gorcseim illetve eroteljes a verzes is, a gyogyszer mellett szedhetem-e a Baratcserje kapszulat, vagy a ketto egymast kizaro ok? Amennyiben igen, abbahagyhatom-e a detealexet...
        Tisztelt Doktor úr/ nő! 2017. 06.04 volt vetélésem amit műszeresen kellett befejezni. A terhesség pont azon a napon volt 11 hetes. Arra lennék kíváncsi, hogy mikor lehetne leghamarabb próbálkozni újra. A műtét óta a pecsételő vérzés...
        Tisztelt doktor úr! A barátnőmmel a menstruáció 3.napján voltunk együtt,és az óvszer kiszakadt. A ciklusai átlagban 28-29 napossak szoktak lenni. Lehet e terhesség?