• Mell keményedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr. Farkas Ágnes! Először is köszönöm szépen a válaszát! További kérdésem lenne. Hétvégén azt tapasztaltam, hogy a melleim, főleg a mellbimbóim kemények voltak, és olyan nehéznek éreztem őket. Ez összefügghet, hogy a menstruációm már 2. hónapja késik? Említette, hogy lehet petefészek cisztám is. Ennek mik a szokványos tünetei? Választ előre is köszönöm! Enikő!

        WEBBeteg szakértő válasza a emlőfájdalom témában

        Kedves Enikő!

        Az emlőfájdalom lehet a hormonális rendellenesség következménye is, de az is lehet, hogy hamarosan magától is megjön a menses. De ezt jobban el lehet dönteni egy vizsgálaton, hiszen meg lehet nézni UH-al a méh nyálkahártyáját, amiből következtethetnek arra, hogy közeleg-e már a menses.
        A petefészek ciszták egyik jellegzetes tünete, hogy kimarad a meneses. Emellett alhasi egyik oldali szúró jellegű fájdalom jelentkezhet. Ritkán bevérezhet a ciszta, amikor görcsös hasi fájdalom, akár akut has is kialakulhat.
        Szerintem ne izguljon elmenni nőgyógyászhoz. Lesz egy vizsgálat (kacsával benéznek, majd kézzel áttapintják a kismedencét) és UH is biztosan történni fog. Ez nem sok idő, és legalább tisztázódhat, mi okozza a menses késést.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-17 15:19:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: