• Norculut

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Nő!

        Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz,hogy január 13.-a óta nem jön meg a menstruációm,akkor is még a fogamzásgátlótól jött meg.A gyógyszer mellékhatásai miatt abba kellett hagynoma szedését,14 hónapig szedtem.Most minden rendben kivéve azt,hogy azóta nem jön meg.Csináltam Gabriel gyorstesztet március elején,negatív lett szerencsére.Azóta 2 -szer voltam nőgyógyásznál,ultrahangon is egyszer de mindent rendben találtak.Ma felírta nekem a nőgyógyász a Norculut nevű gyógyszert ami segít abban hogy megjöjjön amenstruációm,de az orvos azt mondta azon a napon amikor megjön kezdjek el rögtön újra fogamzásgátlót is szedni,mert ha nem szedek utána ugyanúgy nem fog megjönni,mint most mert ez a gyóygszer mesterségesen hozza meg.De én nem akarok fogamzásgátlót szedni,mert nagyon sok bajom volt vele gombásodás stb.,amik azóta mióta nem szedem elmúltak.Azt szeretnémmegtudni,hogy mi az agyógyszer amit ha egyszer beveszek például 5 napon át,akkor utána visszaáll normálisan a menstruációm hónapról hónapra,mert a fogamzásgátló előtt semmi iylen panaszom nem volt,hogy kimaradt.A Norculut-tól ne is várjak iylet?Ne is váltsam ki mert felesleges?

        Köszönettel: Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!


        Lehet, hogy visszaáll a menses, de az is lehet, hogy megint nem fog megjönni. Szerintem kicsit türelmesebbnek kellene lenni, kb. 3 hónapig is várhatott volna. Az viszont semmiképpen sem megoldás, hogy ismét fogamzásgátlót szedjen, ez nem alkalmas a menses rendezésére. (lehet, hogy rendszeres vérzés lesz, de attól az Ön hormonháztartása nem áll helyre, ez csak egy mesterséges ciklus lesz.) Próbálja meg a Norcolutot, és utána pihenjen kicsit.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-17 14:30:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 09:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: