• Laparoszkópia-igen vagy nem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő!

        33 éves vagyok és nincs spontán mestruációm.Eddig fogamzásgátlókkal stimuláltuk,és ezek hatására mindig volt szinte órára pontosan,de az utóbbi időben egyre erősebb fájdalmat éreztem a jobb mellemben.Az orvosom szerint a hormonok hatására.Most gesztagént szedek,mivel már szeretnénk babát.Endokrinológiai eredményeim jók.Voltam genetikai vizsgálaton,az eredményt pár nap múlva tudom meg.Nőgyógyászom laparoszkópiát javasol.Bevallom,félek tőle.Mi van abban az esetben,ha esetleg összenövéseim is vannak?Vannak ilyen érzéseim,főleg,ha sokáig fekszem háton.Lehetséges,hogy ez is egy ok lehet,ez is előidézheti,hogy nincs menstruációm?

        Szeretném kérni a léleményét,mit javasol,mit tegyek?Menjek laparoszkópiára vagy válasszam inkább a gyógyszeres stimulációt a peteérésre?

        Köszönettel:                                                               Erika

        WEBBeteg szakértő válasza a petefészek stimuláció témában

        Kedves Erika!

        Az Ön esetében az első javasolandó kezelés a petefészek stimuláció, szükség esetén inszeminációval kiegészítve. 3-6 hónap sikertelenség esetén a laparoszkópia mérlegelhető.

        Tisztelettel: Dr. Sápy Tamás


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-22 11:48:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 08:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: