• Diagnózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!

        Voltam nőgyógyásznál,aki ezt írta diagnózisnak.A méh rendellenes helyzete.Kp tág hüvely,portio mellül,középnagy méh retroflexióban,környezete szabad.Tk.:ép portiohám.Mit jelentenek?Baj van a méhemmel?Mit tegyek?

         

        Köszönettel:Magdi

        WEBBeteg szakértő válasza a méh helyzete témában

        Kedves Hölgyem!


        A méh két irányba állhat: előredőlve, vagy hátrahajolva. A nők nagyobb hányadának előre dől a méhe, míg a többieknek hátrahajló méhe van. Ez nem rendellenes helyzet, csak egy variáns, nem kell aggódnia emiatt. Nagyon ritka az, hogy panaszok miatti kivizsgálás során összenövések okozzák a hátrahajló méhet, de legtöbbször veleszületett variánsról van szó, ami nem okoz panaszokat, sem teherbeesési problémát.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 16:15:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 07:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: