• Hüvelyi ultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!Ma voltam nőgyógyásznál,mert az utolsó két menstruációm mennyiségileg és minőségileg is más volt mint a többi.Terhességi tesztet is csináltam szombaton és negatív lett.A doktor úr elküldött hüvelyi ultrahangra,ahol ezt írták:Norm.uterus.Nyh.7mm J.o.ov.31x22mm,b.o.ov.32x24mm. Mko ov-ban érésben lévő tüsző. Douglasban kevés folyadék. A vizsgálatot végző hölgy azt mondta hogy terhességet nem lát.A doktor úr azt mondta,hogy nincs peteérésem(én eddig azt hittem van,mert észre szoktam venni a tojásfehérje szerű nyákot)felírta a ORGAMETRIL nevü gyógyszert,hogy ezt szedjem 10-12 napig.Majd a vérzésem 5.napján kezdjem el szedni a REGULON nevü fogamzásgátlót.Még azt is mondta,hogy kicsit vastag a nyálkahártyám.Ez mitől lehet?Zavaromban elfelejtettem tőle megkérdezni. A kérdésem,kérésem az lenne hogy legyenszíves leírni a véleményét erről a leletről.És még annyi,ha január 17.-én voltam együtt a párommal utoljára,akkor ha van baba azt már biztos kimutatta volna ez az ultrahang?Nyugodtan beszehetem ezeket a gyógyszereket?Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyi ultrahang témában

        Kedves Hölgyem!


        A nyálkahártya 7 mm, ez azt jelenti, hogy elkezdett felépülni a nyálkahártya, és megjöhet a menses. Ezért kapott gyógyszert, ami segíti ezt a folyamatot.
        Az UH eredmény rendben van, nincs miért aggódnia, a terhességet látták volna. Nyugodtan szedje a gyógyszereket, ha tart a terhességtől, akkor jó lesz a fogamzásgátló, nagy biztonságot fog jelenteni, ha rendszeresen szedi majd.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-17 12:02:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 06:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: