• Lehet valami más bajom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        20 éves lány vagyok.Azért írok Önnek,mert már nem tudom mit tegyek. Mindig van valamilyen problémám. Hüvelygomba,fertőzés, felfázás stb. Most épp azért voltam az orvosnál mert barna folyásom volt menzes előtt és után. Hormonzavar. Mennem kell vérvételre a következő ciklus 3. és 21. napján. Még addig van egy két hetem, de már most más problémám is van. Fájni szokott az alhasam, olyan feszülő érzés mintha be lenne gyulladva és fáj a vizelet ürítés végén is éppen ha nem sok van. Ez lehet a hormonzavartól? Vagy ez megint más? Itthon tudok vele mit kezdeni? Nem tudom mit csináljak.Már nagyon idegesít,hogy mindig van valami bajom. Kihat a szexuális életemre is meg a közérzetemre is. (Gombás fertőzésnél a párom is volt kezelve canestenel)
        Lehet ezt örökölni? Mert anyukám is elég sokat jár orvoshoz. Cisztája is volt már. Lehet nincs összefüggés csak próbáltam minél részletesebben felvázolni a problémám.
         
        Tisztelettel:

        Ivetta

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Ivetta!


        A vérzészavart valószínű hormonzavar okozza. Azt nem írja, UH készült-e, mert az is jó lenne, hogy nincs-e esetleg egy ciszta is.
        A többi panasz fertőzésre utal. Mivel többször is visszatérő panaszok vannak, melyek húgyúti panaszokkal váltakoznak, én egy alaposabb kivizsgálást javasolnék. Nem hiszem, hogy csak gomba lenne, szerintem itt valamilyen baci van, az is lehet, hogy chlamydia, ezt ellenőrizni kellene, mert akkor Önt is és a párját is szájon át szedhető antibiotikumnak kellene kezelni. Mindenesetre egy tenyésztést kellene csinálni, ahol kiderül, mi a kórokozó, és annak megfelelően fogják kezelni.
        Amíg tart a kezelés, addig a nemi élet óvszerrel történjen, így tudnak mindketten meggyógyulni majd.
        Addig amit otthon is megtehet a kamillás-cickafark teás ülőfürdő, rengeteg folyadék (csalántea-ez vízhajtó, így segíti a húgyutak tisztulását, medveszőlő-kifejezetten ajánlott húgyúti fertőzések esetén), és a grapefruit-cseppet is sokan szeretik, az 100%-os vörös-áfonya is jó hatással lehet.




        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-15 18:27:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 14:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: