• Menstruációs zavarok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

                                               Tisztelt Web Doktor!

        29 éves  vagyok.Van egy 2 éves lányom.13 éves korom óta van menzeszem,de rendszertelen.A terhességem előtt átestem több vérvizsgálaton,végül gyógyszert is kaptam ,hogy beálljon,és tüssző érést segítő injekciót.Fél évig szoptattam a lányom,nemsokkal később a vérzésem is visszatért.Elég rendszeres lett,szinte minden hónapban megjött,1-2 alkalmat kivéve.A kérdésem az lenne,hogy igaz-e,hogy a terhesség,szülés,szoptatás "rendbe teszi"a menstruációs zavarokat?Van-e esélyem arra,hogy másodszor segítség nélkül essek teherbe?Azért is kérdezem,mert most az utolsó vérzésem február elsején volt.Azóta nem volt peteérésem,ezt a hüvelyváladékomból szoktam megállapítani.Ennek vajon mi az oka?A másik kérdésem az lenne,hogyha ilyen rendszertelen vérzés mellett esek teherbe,akkor hogy számolják ki a szülés várható időpontját?Mert mindig azt szokták kérdezni,hogy mikor volt az utolsó menstruáció.Hiszen nekem nem a vérzés után 2 héttel van a peteérésem,hanem 1 vagy másfél hónappal később.Válaszát köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruációs zavar témában

        Kedves Hölgyem!


        Valóban lehet, hogy szülés után a hormonháztartás is rendeződik, de ez nem biztos. Azt nem tudom, most miért nem volt peteérés, de az óramű pontosságú menseselőknek is előfordul időnként. Szerintem legyen türelmes, lehet, hogy most sikerül stimuláció nélkül is.
        Az, hogy a terminust hogyan számolják, attól függ, milyen hosszú a ciklus. Ha hosszabb, mint 28 nap, akkor a terminust ki kell tolni annyi nappal, amennyivel hosszabb a ciklus.
        Ha rendszertelen, akkor az UH fogja pontosan megmondani, hogy mekkora a baba, így jó, ha minél hamarabb készül az első UH, mert az lesz a legpontosabb.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-14 16:42:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 14:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: