• Közti vérzés 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát. Már csak egy kérdés: az is normális, hogy ilyenkor, az ovuláció körüli napokon többször is, akár 4-5 nap is vérezgethetek, barnázhatok (pontosabban véres, barnás a folyás)? És az is rendben van, hogy ezalatt a 4-6 nap alatt a szex (orgazmus), erőlködés vagy nagyobb fizikai megterhelés, esetleg a stressz is okozhatja ezt? Mert igazából ettől vagyok megijedve. Hogy néha több napon keresztül is (persze nem egész nap) és bizonyos dolgok után tapasztalom. Szombaton is a szex után egy órával volt véres a folyásom, másnap kis barnázás volt, hétfőn reggel egy hajszálvékony vércsíkot vettem észre a wc-papiron, kedden semmi, de szerdán reggel (kis hasfájás mellett, ami stressztől is lehet) újra kicsit véres volt a folyásom a wc-papíron, erőlködés után. Ettől megint beparáztam. Egyébként az ilyen tipusú vérezgetéssel ugyanúgy nem ülhetek be a kádba, nem mehetek úszni? Mert tampont nem használok. Vagy azt kellene? Ne haragudjon, hogy ennyit kérdezősködöm, de nagyon rossz így, és hiába nyugtatom magam, mindig megijedek. Köszönettel: "hadita" Előzmény: Tisztelt Doktor Úr! Már 5-6 éve, hogy a menstruációm első napja után a 10-14. napon szinte minden hónapban barnás folyásom, kisebb vérezgetésem van. Esetleg csak egyszer, tényleg csak pár percig tart és a wc apíron van egy kis véres csík, de előfordul, hogy egész nap barnázgatom és mégritkábban ezalatt a pár nap alatt többször is előfordul a vérezgetés vagy barnázás. Ezekben a napokban, ha szexuális életet élünk, akkor többször tapasztaltam már, hogy 1-2 órával utána, barnás vagy véres a folyásom. Akkor is, ha csak finoman és "manuálisan" érintkeztünk. Azt is észrevettem már, hogy ezalatt a pár nap alatt a nagyobb erőlködés is okozhatja, (pl. torna, futás, tánc, vagy a wc-n erőlködés után) akkor is látom a barnás vagy véres folyást a bugyimon vagy a wc-papíron. Ilyenkor van, hogy hasonló, csak jóval-jóval enyhébb tüneteket érzek, mint mielőtt megjönne. A nőgyógyász soha nem talál semmit a hüvelyi ultrahanggal, a rákszűrésem mindig negatív. (félévente járok, néha, ha pánikba esem, sűrűbben megyek). Azt mondja, ez természetes az ovuláció során. Én viszont már nem merek szexelni, és mikor meglátom a bugyimon a foltot, megrémülök. 41 éves vagyok, még nem szültem, fogamzásgátlót nem szedek, a menses 26 naponta jön. Az igaz, pajzsmirigy-alulműködésem van, egy éve vették észre, a gyógyszert erre szedem. Lehet ez valami súlyos baj is? Vagy ez azért az 5-6 év alatt nem csak kiderült volna, de sokkal súlyosabbá is váltak volna a tünetek? Az az igazság, meg vagyok rémülve, minden hónapban pár napig frászban vagyok és depressziós leszek ettől. Köszönettel: "hadita" Kedves Hadita! Sajnos én is csak azt tudom mondani, hogy teljesen normális, ha valaki a tüszőrepedés vagyis az ovuláció idején vérzik. amennyiben nem akar gyermeket, akkor nagyon jó megoldás van erre a Mirena mivel 40 év felett a fogamzásgátló szedése már nem javasolt. Egyéb dolgot nem nagyon tehet vagy beletörődik, de higgye el erről nem tehet és nem is igazán lehet más módszerrel segíteni rajta. Üdvözlettel: Dr. Zsirai László

        WEBBeteg szakértő válasza a köztivérzés témában

        Kedves Hadita!

        A vérzés a szexuális élet után semmiképpen nem normális, tehát ki kell vizsgálni. A középidős vérzés pedig max egy-két napig tarthat, de igazán kb. fél napig szokott csak tartani, tehát minden egy napnál hosszabb vérzés szintén kivizsgálást igényel. Tehát szerintem menjen el nőgyógyászhoz és vizsgáltassa ki magát rendesen.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-14 15:51:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 08:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: