• Menstruáció terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor(nő)!

        Sok helyen olvastam, hogy lehet menstruáció a terhesség alatt. Ez egy tévhit vagy valójában igaz? Azért menstruál a nó mert nem lett megtermékenyítve a petesejt és ezért leválik... ha jól tudom! Tehát akkor nem lehetne menstuálni. Vagy mégis? Ha igen akkor biztos van a kettő között külömbség. Tehát a rendes megszokott menstruáció legalább 5-6 napig tart.(alhasi görcsök, erős vérzés), olvastam olyat is hogy a terhesség alatt más, csak menstruáció szerű vérzés van. (kevés, és csak 1-2 napig tart). Egy lány azt írta az egyik fórumon, hogy a nőgyógyásza azt mondta a nők 60 % menstruál a terhesség első hónapjaiban. Ez rettenetesen nagy százalék. Mi ebből az igazság? Valóban így van? Biztos kezekből szeretném tudni egy szakértőtől látni, mert ezt én nem tudom így elhinni. Nem olyan régenn írtam. Volt egy balesetünk a barátommal, elszakadt a gumi, de megjött a menstruációm rendesen 6 napig tartott ahogy szokott. Megnyugodtam, és most megint kétségeim támadtak.

        Várom mielőbbi válaszát. Köszönettel: Egy 20 éves lány

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Kérdező!


        Természetes előfordulhat menses a terhesség alatt is de ez igen ritka és igen, egészen más vérzés ez. Kevesebb lényegesen. A menses tudniillik leváló méhnyálkahártya. Terhesség esetén nem ez történik, csak kis un. áttöréses jellegű vérzés lehet. A terhességek 1-2 százalékánál fordul elő.
        Ne izguljon már a baleset miatt. Ha volt menses és negativ a teszt rendben van. Lépjen túl rajta.



        Üdvözlettel:

        Dr. Csősz György


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-12 00:30:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 15:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: