• Gyógymód vagy terápia ciszta ellen!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! 2007. decemberében petefészekgyuladásom volt. 2008 szeptember és október hónapban kimaradt a menszeszem. Végeztem terhességi tesztet ami negatív lett, így elmentem a nőgyógyászomhoz. Az ultrahang eredményei: rendes nagy ut.afv-ben szabad környezetben, uterus: 6,7x4,9x3,5cm; endometrium: 1,1cm; j.ovarium: 3,3x1,9cm; b.ovarium: a douglasba csapott 4x3,7cm benne 3cm-es pokháló bennékű tömlő, a douglasban szabad folyadék nem látható. Kaptam rá gyógyszert és hamarosan felszívódott a ciszta. 2009. 03. 08. erős görcsölő fájdalomra ébredtem. Bevittek a korházba, ahol csináltak egy hasi ultrahangot. Ott kiderült, hogy vérző cisztám van. Megint! Gyorsan elmentem a nőgyógyászomhoz, aki csinált egy ultrahangot. Eredmények: uterus afv-ben 6,43x5,56x3,78cm; endom: 1,3cm homogén; jo-on 4,85x2,6cm-es ov benne bevérzett ov tömlő; bo-i ov nem ábrázolódik; az uterus körül kevés folyadék ábrázolódik. Dg: Cysta ov. I.d. torquata. Igazából nem tudom, hogy ezek mit jelentenek, de az orvos azt mondta, hogy nem kell megműteni. Most 2x1 No-spat szedek Apranaxxal. Fájdalmaim ritkán vannak és akkor is enyhék. 20 éves vagyok és félek. Kérem javasoljon valami gyógymódot vagy terápiát amivel megakadályozhatom, hogy visszanőjjön a ciszta. Köszönettel: Niki!

        WEBBeteg szakértő válasza a ciszta témában

        Kedves Niki!

        Megtekeredett a cystája, ha No-spa mellett visszatekeredik szerencséje volt, megúszott egy műttet.Cystát megelőzni nem lehet de aki fogamzásgátló tablettát szed, az nagy valószínűséggel megússza a cystát-más módszer nincs.


        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-17 10:19:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 13:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: