• Közti vérzésem van évek óta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Már 5-6 éve, hogy a  menstruációm első napja után a 10-14. napon szinte minden hónapban barnás folyásom, kisebb vérezgetésem van. Esetleg csak egyszer, tényleg csak pár percig tart és a wc apíron van egy kis véres csík, de előfordul, hogy egész nap barnázgatom és mégritkábban ezalatt a pár nap alatt többször is előfordul a vérezgetés vagy barnázás. Ezekben a napokban, ha szexuális életet élünk, akkor többször tapasztaltam már, hogy 1-2 órával utána, barnás vagy véres a folyásom. Akkor is, ha csak finoman és "manuálisan" érintkeztünk. Azt is észrevettem már, hogy ezalatt a pár nap alatt a nagyobb erőlködés is okozhatja, (pl. torna, futás, tánc, vagy a wc-n erőlködés után) akkor is látom a barnás vagy véres folyást a bugyimon vagy a wc-papíron.

        Ilyenkor van, hogy hasonló, csak jóval-jóval enyhébb tüneteket érzek, mint mielőtt megjönne.

        A nőgyógyász soha nem talál semmit  a hüvelyi ultrahanggal, a rákszűrésem mindig negatív. (félévente járok, néha, ha pánikba esem, sűrűbben megyek). Azt mondja, ez természetes az ovuláció során. Én viszont már nem merek szexelni, és mikor meglátom a bugyimon a foltot, megrémülök.

        41 éves vagyok, még nem szültem, fogamzásgátlót nem szedek, a menses 26 naponta jön. Az igaz, pajzsmirigy-alulműködésem van, egy éve vették észre, a gyógyszert erre szedem.

        Lehet ez valami súlyos baj is? Vagy ez azért az 5-6 év alatt nem csak kiderült volna, de sokkal súlyosabbá is váltak volna a tünetek? Az az igazság, meg vagyok rémülve, minden hónapban pár napig frászban vagyok és depressziós leszek ettől.

        Köszönettel: "hadita"

        WEBBeteg szakértő válasza a köztivérzés témában

        Kedves Hadita!

        Sajnos én is csak azt tudom mondani, hogy teljesen normális, ha valaki a tüszőrepedés vagyis az ovuláció idején vérzik. amennyiben nem akar gyermeket, akkor nagyon jó megoldás van erre a Mirena mivel 40 év felett a fogamzásgátló szedése már nem javasolt. Egyéb dolgot nem nagyon tehet vagy beletörődik, de higgye el erről nem tehet és nem is igazán lehet más módszerrel segíteni rajta.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-03-10 01:06:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 09:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: