• Cysta: mik lehetnek a kiváltó okok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        17 éves vagyok.2008.január 9-én petefészek cystákat találtak nálam.Az  akkori UH-s leletemen a következő állt: Kormak mf-nagyságú uterus,endom.4mm. Mk-ov.PC-os jellegű.Bal ov.az ut.mögött részben a Douglásban helyezkedik el.Erre nekem az orvos felírt Diane 35 fogamzásgátló tabblettát.Azt mondta az édesanyámnak, hogy vagy szedem vagy nem lehet gyermeke.Ezt sem értem, hogy miért.Az egyik kérdésem az lenne, hogy miért írta fel nekem és miért mondta azt, hogy lehet, hogy nem lehet gyermekem?A másik, pedig az, hogy eddig szedtem de most ezt a hónapot már nem szedtem be.menstrúációm a gyógyszer ellenére néha késett.Kontoll vizsgálatokra jártam és azt mondták, hogy már nincs cystám.2009. március 4-én pedig a következő leletet kaptam: R. nagy uterus,endometrium 6mm.Bal oldalon 33x34 mm-es echomentes képlet.Jobb oldal szabad.BV: Kp. tág vagina.Tömött portio folytatásában rendes nagy uterus afv-ban.Bal o. tömegesebb adnexum.Jobb o. szabad.Dg:Cysta ov.1.s.

        Szeretném megtudni, hogy konkrétan mit jelent és mik lehetnek a kiváltó oko, valamint mit tegyek és mik lehetnek a következmények illetve a beavatkozások?

        Előre is köszönöm a válaszokat!

                                                           

        WEBBeteg szakértő válasza a petefészek ciszta témában

        Kedves Kérdező!

        Diane 35 folyamatos szedése mellett szívódhatnak fel a cysták, tehát nincs 1 hetes szünet. PCO hormonális rendszerbetegség ami sok esetben kitűnően javítható. A leírt lelet: bal oldali cystája van.


        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor




        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-10 10:30:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 08:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: