• Menzesz szünet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!

        Egy olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy már több éve szedtem Mercilon tablettát és december végén abbahagytam, mert vége lett a párkapcsolatomnak. A probléma az, hogy azóta nem jött meg a havi vérzésem és kezdek egy kicsit aggódni. December végén, az utolsó menzeszem előtt (ami január 01-én volt), amikor éppen a 7 napos tablettaszünet volt, volt szexuális kapcsolatom. A menzesz elmaradása lehet-e oka a tabletta elhagyásának vagy az Ön véleménye szerint lehet-e szó terhességről? Egyéb tünetem még talán annyi lenne, hogy minimális súlyt szedtem fel, de ez betudható annak is, hogy más országban dolgozom és más az étrendem.

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Kérdező!

        10 %-ban tabletta elhagyása után nem azonnali a petefészek hormonprodukciója, csak hónapokkal későbbi a megfelelő mennyiség. Persze legelőször mindig a terhességet kell kizárni, mert az is lehet persze.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-10 10:36:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 07:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: