• Antibiotikum-folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/No!

         

        21 eves lany vagyok es most estem at egy huvelygomba elleni kezelesen. Sokaktol hallottam, hogy a huvelygomba visszajohet antibiotikus szedese utan. Az a helyzet, hogy rettenetesen meg vagyok fazva. Ha antibiotikumot szedek visszajohet a huvelygomba? Mit tegyek?

         

        Elore is koszonom valaszat.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba, antibiotikum témában

        Kedves Hölgyem!


        Antibiotikumos kezelés hatására hüvelygomba nemcsak visszajöhet, hanem olyanokban is kialakulhat, akiknek még nem volt, ez azért van, mert itt is kiirtódnak a baktériumok, amik a normál savas pH-t tartják. Lehet tejsavas irrigálást csinálni heti 1-2x antibiotikum szedése alatt, vagy Gynoflor hüvelytablettát megelőzésként is lehet alkalmazni, ezt receptre lehet kapni (háziorvos is felírhatja).



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-06 12:16:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: