• Folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő!
        Problémám a következő lenne: hormonzavarra utaló tünetekkel (szőrösödés, hajhullás, hízékonyság) kerestem fel nőgyógyászom. Megvizsgált, és egy 26mm-es cisztát talált az egyik petefészkemben, illetve a méhnyálkahártyám akkor már 12 mm vastag volt (3 héttel korábban még csak 7 mm volt), de ezen kívül mindent rendben talált, a rákszűrésem is P2 lett. Hormonvizsgálatot javasolt, de mivel a menstruációm rendszertelen (a vizsgálat napján a ciklusom 38. napján voltam), Duphaston tablettát írt fel annak beállítására. Ezt 10 napig kell szednem, utána várhatóan 4 nap múlva megjön.
        Szedem a gyógyszert, de állandóan rózsaszínes-barnás folyásom van. Ilyen tüneteim korábban is voltak. Ön szerint mi okozhatja ezt?
        Válaszát előre is köszönöm:Linda

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Linda!

        Bármilyen hormonkezelést folytat az ember előfordulhat vérzés. Én nem szedtem volna a Duphastont, mert attól, hogy a vérzését meghozza, nem biztos, hogy a belső bioritmusa is a vérzésre lesz átállva, tehát én szerintem inkább meg kellett volna várni a menzeszét és úgy kivizsgálni, de végül is mindegy. A másik meg persze a méhnyálkahártya vastagodása teljesen normális a ciklus alatt, tehát emiatt nem kell aggódnia.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-09 09:18:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: