• Csomó a női nemiszerv belső felén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        A segítségét szeretném kérni. 33 éves, nő vagyok. Néhány hónapja, egy kemény, fél borsószemnyi nagyságú csomót fedeztem fel a nemiszervem - bal oldali - nagyajkának belső felén, hátrafelé, középtájt. A csomó közvetlen a bőr alatt található és elmozdítható, nem a bőrrétegek részét képezi. Mivel nem fájt  nem igazán törődtem vele, illetve azt gondoltam, hogy valószínűleg sok mirigy található ezen a területen, így egyszerű betokosodás lehet, ami majd magától elmúlik. Nem múlt el, és hát mivel minden nap a tisztálkodás során szembesülök vele, igen csak el kezdett zavarni. Mi lehet ez? Az interneten utánanéztem, de nem a karfiolos jellegu HPV okozta szemolcs lehet, mert ez határozottan egy csomo a bőr alatt. Kicsit félek, hogy mi van ha ez rákos daganat. Ugyan azt olvastam, hogy ez inkább idősebb nőknél fordul elő, és azoknál is csak ritkán. Tudom, hogy orvoshoz kell fordulnom vele, de mivel külföldön élek és nem rendületlen a bizalmam az itteni orvosokkal szemben, ezért úgy gondoltam így interneten is rákérdeznék, hogy vajon mi lehet ez az egész. Sajnos az ember az intim részeit illető problémákkal, elváltozásokkal eléggé megalázónak, és a szokásosnál is kényelmetlenebbnek érzi az orvosok látogatását. Segítségét előre is köszönöm!

         

        Tisztelettel:

        G.

        WEBBeteg szakértő válasza a csomó témában

        Kedves Hölgyem!


        Megértem, hogy nem szívesen megy orvoshoz, pedig higgye el, egy nőgyógyásznak nem túl sok meglepő dolgot tud mutatni. :) Az Ön által talált pici csomó pedig pláne nem az. Valószínű egy szőrtüsző gyulladás lehetett, ami nem múlt el nyom nélkül, de egy pici nyirokcsomó is lehet, ami egy gyulladás miatt nőtt meg, bár nem túl nagyra, a fél borsószem azért igen pici. Ezen kívül lehet még a Bartholin mirigy kivezetőnyílásának elzáródása miatt kialakult kis ciszta, (a tályog azért nagyobb és fájdalmasabb lehet) talán mégis meg kellene mutatnia egy orvosnak.
        Szerintem ne izguljon, egyik nő sem szeret nőgyógyászhoz menni, de sajnos muszáj. Egy évben egyszer legalább, néha gyakrabban is. Kellemetlen, de gyors vizsgálat, inkább nézesse meg.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-05 12:00:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: