• Méhnyakrákról...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2007-ben terhes lettem.Félidősen rákszűrést végeztek,ami negatív lett.A 32.héten alhasi panaszokkal,vérzéssel jelentkeztem az ambulancián.Az ügyeletes orvos "érdekes elváltozást" vett észre a méhszájon,majd hazaküldött pihenni.A 40.héten amnioscópiat nem tudtak végezni,mert érintésre erősen vérzett a hüvely.Másnapra előjegyeztek császármetszésre,ahol szövettant vettek.Kiderűlt,hogy rosszindulatú daganatom van. Az a kérdésem,hogy történt-e orvosi mulasztás?Ultrahangon észre kellett volna-e venniük a daganatot a méhnyakon? Minden tehesvizsgálaton rendszeresen megjelentem,a vizeletek rendszeresen 3-4-5 + voltak,de nem orvosolták a problémát.Történt mulasztás? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Szisz

        WEBBeteg szakértő válasza a méhnyakrák témában

        Kedves Kérdező!

        Amennyiben a műtét alatt történt szövettani vizsgálat egyértelműen rosszindulatú daganatot (nem pedig rákmegelőző állapotot) írt le, akkor nagyon valószínűtlen, hogy a 20. hét körül levett rákszűrés negatív legyen. Ebben az esetben felmerülhet a téves diagnózis lehetősége, de ennyi információ alapján nem tudok Önnek többet írni.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor




        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-05 10:38:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 06:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: