• Miért nem esem Teherbe?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

         

        25 éves nő vagyok, párommal 6 hónapja szeretnénk babát, de sajnos eddig sikertelenül! Már mindent kipróbáltunk, számolgattuk a peteérést, gyertyaállás aktus után,.... stb. De eddig még nem történt meg a gyermekáldás! Már azon gondolkodunk, hogy orvoshoz fordulunk, mert mindketten nagyon megvagyunk ijedve, hogy valamelyikünknek esetleg olyan problémája van, hogy esetleg soha nem lehet közös gyermekünk!

        Lehetséges esetleg, hogy közbejátszik, hogy kb. 5 hónapja nem jön meg normálisan a menzeszem? Régebben sem volt túl hosszan tartó, de az elmúlt 5 hónapban szinte csak maszatolgatok! Barna folyásnak nevezném, mint menstruációnak! Ez kb. 4 napig tart, ebből 1 napig, ha véres pecsételgetéseim vannak!

         

        Kérem írjon, és segítsen Nekem, legalább adjon tanácsot, hogy Ön szerint ezzel forduljunk orvoshoz, vagy ez a 6 hónap még nem olyan sok idő, és nem ok arra, hogy idegeskedjünk!

         

        Köszönettel:

                                                       HG

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Hölgyem!


        A 6 hónap még nem olyan szörnyű, komplett kivizsgálást csak egy év eltelte után javaslunk, hiszen minden számolás, gyertyaállás ellenére sem biztos, hogy pont akkor minden sikerül. Egy ciklus alatt kb. 20-25 % az esélye a terhességnek. Nincsenek lemaradva semmiről sem, emiatt ne izguljon.
        Ami viszont vizsgálatot igényel, az a menses. Emiatt érdemes lenne elmennie egy hormonvizsgálatra, mert lehet, hogy nem megfelelő a hormontermelés, ami viszont befolyásolhatja a teherbeesést is, és egyszerűen hormonpótlással megoldható.
        Sok sikert, és ne izguljanak!



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-04 12:07:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 06:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: