• Komoly betegségről lehet szó?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor!

        32 éves,két gyermekes családanya vagyok.Olyan problémám van,hogy egy hete már barna,túrós folyásom van,ami nem is igazán folyás,mert este felé észlelem,ha megtörlöm magam,hogy szinte darabokban jön  addig semmi.Voltak-vannak nőgyógyászati problémáim,hüvelyciszta,petefészekciszta,volt több egészségügyi kaparásom,vetélés,stb.5 éve már ,hogy küszködöm a túrós folyással,amióta a kislányomat megszültem.Menstruáció után pontosan egy héttel szinte a normális folyás hirtelen átváltozik sürüvé,nincs szaga,semmi más..csak már az életemet keseriti meg.Sok kúpot kaptam már,kipróbáltam a gyógynövényeket,de semmi sem használ.Ahogy megjelenik a menstruáció után egy héttel,tart a következőig.
        De most a szine megváltozott,először halványbarna,most pedig kissé sötétebb és túrós ugyanugy.Előző levelemben irtam,hogy sok betegséggel élek együtt 13 éves korom óta,mint epilepszia,lime kór,sziv,izom,izület,gerinc betegségek,sorolhatnám..rengeteg gyógyszert szedtem és néhányat most is.két szülésen vagyok túl,egy abortuszon és két vetélésen.Nem tudok szabadulni a problémáktól,elég a betegségeimet karbantartani,de ez a női gond csak mégjobban megkeseriti.Sajnos a nőgyógyászom nem rendel,de addig is,ha tudna valamit mondani erről,hogy mégis mire gondolhatok?A vérvétel és a vizelet eredményem semmit sem mutatott,tavaly a rákszürésem P2 volt.Viszont félek,hogy ismét hüvelyciszta is előjött,mert ott ahol ez volt 1 éve,ismét érzem,hogy szúr és mintha egy két kis apró kb 1 cm átmérőjü valami lenne a hüvelybemenetemnél.Már tanácstalan vagyok,hogy valaha is rendben lesznek nálam ezek a dolgok.Megköszönném tanácsát !

        Üdv.:vakarcs

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Hölgyem!


        Ami megnyugtató, hogy a rákszűrés rendben van, de emellett igen nehéz helyzetben van sajnos. Sok betegség, sok gyógyszer, valóban nehéz kezelni így egy folyást, ami nem biztos, hogy csak fertőzéses eredetű. Azt nem írja, vajon milyen vizsgálatokat csináltak eddig. Ami fontos lenne, hogy minél kevesebb gyógyszerrel terhelje magát, tehát tenyésztéses vizsgálat kellene, ami megmondja azt is, hogy az adott kórokozó melyik gyógyszerre érzékeny. A barnás elszíneződés vérzésre utal, ami lehet rendellenes menses, vagy gyulladás következménye is. A szúró érzés miatt is kontroll kell. Lehet ez most kellemetlen, de akkor kellene mennie az orvoshoz, amikor van folyás, mert annak jellegéből is sok mindenre lehet következtetni. A kezelés után pedig a normál flórát kell felépíteni heti 1-2 x-i tejsavas irrigálással, és Gynoflor hüvelytablettával.
        Mielőbbi jobbulást!



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-05 23:17:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 06:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: