• Gyakori vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Gyakori vérzés címmel kérdést intéztem Önhöz, melyre ma választ kaptam. Az előző levelemben nem tüntettem fel mennyi idős vagyok. A nyáron leszek 36 éves. Tavaly amikor tartott a 6 hetes vérzésem az alábbi vizsgálatokat végezte el a nőgyógyász.

        A rákszűrés - mint már az előző levelemben írtam - negatív lett. Közben egy teljes vérképet készítettünk, melyben a vérsüllyedés 28 mm/ó, koleszterin 6.3 mmol/l a triglicerid 5.46 mmol/l értéket mutatott, a többi határon belüli volt. A doktorúr is gyanakodott az Ön által említett megvastagodásra, de hüvelyi ultrahang semmi kóros elváltozást nem mutatott ki (augusztus végén). Hüvelyi ultrahang leírása a következő:

        Uterus haránt 35 mm egyenetlen kontúrú. Nyálkahártya 4 mm-es. Norm. ovariumok. Bal oldali érett tüszővel.

        Januárban ismét voltam vérvételen - a leletem hasonlóan alakult mint fent irtam annyi kiegészítéssel, hogy egy kis vérszegénységem van. Sokszor érzem magam fáradtnak.

        A doktorúrhoz pénteken mentem volna vissza, de sajnos aznap fejfájással és megfázással keltem, így el kellett halasztanom a vizsgálatot. A héten kell a rendes menstruációmnak megjönni-e, mely elmulta után szeretném őt felkeresni.

        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen további vizsgálatok elvégzését javasolná a doktornő részemre?

         

        Válaszát előre is megköszönve:

        Üdvözlettel:

        Margaréta

         

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Margaréta!


        Valószínű ismét fog készülni UH vizsgálat, hogy ellenőrizzék a nyálkahártya vastagságát. A vérvétel is igazolja, hogy több vért veszített az átlagosnál, ami a folyamatos pecsételés miatt lehet. UH-on meglátják milyen most a méhnyálkahártya, ettől függően felmerülhet esetleg egy kisműtét is. Valószínű, hogy ismét gyógyszert is kell majd szednie, hogy a vérzés megszűnjön. A háttérben a hormonháztartás zavara állhat, vérvétellel szükség esetén lehet hormonszintet nézni a ciklus 3. és 21. napján is, de ezt orvosa fogja megítélni a vizsgálat alapján, hogy van-e szükség rá. Amint jobban lesz, menjen el vizsgálatra, hogy a vérzést megállítsák.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-04 11:48:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 06:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: