• HPV és chlamydia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!28 éves nő vagyok és tavaly május óta járok folyamatosan orvoshoz.Először volt három P3-as tesztem majd utána kiderült hogy HPV 18-as faktorú vírusom van.Erre nem adtak semmilyen gyógyszert majd a következő kontrollon egy másik vizsgálat alatt kiderült hogy van még mellé chlamydiám is amire kaptam 10 napig doxycyclint napi 2*1.De a párom majd csak most megy még el orvoshoz mert hamarabb nem volt hely.Ha én már bevettem a gyógyszert de ő még el sem kezdte valószínű hogy visszaadta nekem a betegséget?És ha ő elkezdi szedni és én esetleg újra beveszek 10 nap doxycyclint az javithat a helyzeten? Még egy kérdésem lenne Önnhöz.Szeretnénk babát és már egy éve nem szedek gyógyszert de eddig nem estem teherbe ilyen betegségek mellett lehet e egyáltalán gyerekem vagy nem?vagy ilyenkor hova forduljak? Köszönöm előre is segítségét.

        WEBBeteg szakértő válasza a HPV, clamydia témában

        Kedves Kérdező!

        HPVre azért nem adtak gyógyszert ezek az orvosok, mert sajnos nem létezik. Párokat chlamydia ellen egyszerre kellene kezelni. Önnek igaza van. Chlamydia okozhat meddőséget, csakhogy a chlamydia gyakori, a meddőség ennél sokkal ritkább. HPV 18 magas kockázatú HPV-méhnyakrák vírusa-gondolom a 3 P3 miatt volt Conisatiója -ez szükséges, annak eredményétől függ, kell-e valamit még emiatt csinálni. Ha nem, akkor ha terhes ismételt cytológia, 6 hónaposan ismét, majd szülés után is cytológia.Steril- e? 1 év hiába próbálkozás után indul a pár sterilitás kivizsgálása -ami macerás,több lépcsőfokú némi kis kockázattal jár.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 17:29:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: