• Gyakori vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Asszony!

        2008. július közepétől kb. 6-7 hétig véreztem. (beleértve a rendes ciklust is). Akkor gyógyszeres kezelés mellett megszünt a vérzésem. A vérzés menstruációkor erős (kb. 1-másfél óránként cseréltem tampont az első 2-3 napba), a menstruáció megszűnésével barnás néhol piros vérzésem volt. A tamponba pedig a normált és  a legkisebbet használtam. Rákszűrés negatív lett. Fogamzásgátló tablettát 2008. márciusában kezdtem el szedni és augusztus 1-jével befejeztem (Tri-Regol). Azóta nem szedek fogamzásgátló tablettát. A vérzésem elmulott. Január 10-én ismét megjött a menstruációm, de január végén megint elkezdődött a barnás "vérzés"., amely azóta is tart. Utolsó menstruációm február 8-án volt. Most jelenleg is vérzek (barnás, ill. piros is). A két idő között (2008. augusztus és 2009. január vége között nem volt ilyen gondom).

        Fogamzásgátlót már nem szedek. Érdeklődni szeretnék, hogy mi lehet a gond? Milyen vizsgálatokat kérjek?

        Segítségét előre is megköszönve:

         

        Üdvözlettel:

        Margareta

        WEBBeteg szakértő válasza a vérzészavar témában

        Kedves Margareta!


        Az egyik legfontosabb dolog lenne tudni, hogy hány éves, mert nem mindegy, hogy változókori panaszokról, vagy fiatalkori vérzészavarról van szó.
        Mindenképpen gondolni kell hormonzavarra, emellett a méhnyálkahártya hormonális hatásra történő megvastagodására. Ezért UH vizsgálatra is szükség lesz, és ennek függvényében kell továbblépni. Ha változókori tünetként jelentkezik a vérzészavar, akkor a kisműtét is felmerül, ezt eddigi és mostani lelete birtokában tudja majd orvosa eldönteni.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-02 12:01:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 12:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: