• Menstruációs panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 2-3 éve elég erős lett a vérzésem, de nem tulajdonítottam nagy ugyet neki. 2008 nyarán sárgás rózsaszín váladékozás kezdődött. szeptemberben elmentem nő orvoshoz, csinált rákszűrést a lelet P2. Bacit nem tenyésztett. Decemberben a mnstruációm előtt a szokásos hüvelyöblítés során a hüvelyvégén a méhszájból csomó lógott ki, amit lepiszkáltam. Véres és kemény, fehérkés valami volt. A menstruációm 10 napi tart és nagyon fájdalmas több napig, egésznap. Januárban visszamentem a dokihoz, mert a folyás a két menses között nem múlt el, sőt még 3szoros lett. Csinált kenetet és sztreptococcus bacit tenyésztett ki. Kaptam rá dalacint, de nem múlt el semmi. Kaptam megint nagyobb dózist, de attól meg 5 nap után annyira fájt a gyomrom, hogy egyszerűen abba hagytam a szedését. A gyógyszer szedés abbahagyása után óta is folyamatosan olyan érzésem van, mintha egy dinnye lenne a gyomromban, pedig már enni sem bírok a félelemtől. A januári mensesnél ismét ott volt a csomó a méhnyakból és most a februári alatt vagyok ,most nagyobb csomó lógott ki, mint eddig. ujjal visszanyomható, nem fáj ha lejön belőle egy darab, de ilyenkor nagyon el kezdek vérezni. A menses végével visszatér a normál állapot bezáródik a méhszáj, csak a sárga csúnya folyás marad. Ezeket kb 6-7 napja tapasztaltam és nagyon megijedtem. Az egész menses alatt majd leszakad a hasam alja és a derekam hátul a medencénél. A körzetitől kértem kórházi beutalót a nőgyógyászati osztályra, de sajnos a dokim nagyon népszerű orvos, nagyon nehéz felhívni is, meg bejutni hozzá is. Bár mondta, nyugodtan bármikor hívjam, de ha nem veszi fel? Maga szerint ez a valami a méhszájnál mensesnél normális vagy nagy baj van? Kedden mindenképpen megyek a dokihoz, remélem nem szüleszt, mint múltkor. 20 éve hozzá járok, nem akarok váltani orvost, de szeretném másnak a véleményét is, mert nagyon meg vagyok ijedve. Köszönettel a válaszát. Kata

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció, méhnyakpolip témában

        Kedves Kata!


        A tapintott elváltozás lehet méhnyakpolyp vagy a méh üregéből kiérő polyp is, esetleg rosszindulatú folyamat, ezért kontroll mindenképpen javasolt, és ne piszkálja az elváltozást. UHnak feltétlenül történnie kellene, ha kívülről nem is látszik, hogy van ott valami.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-02 11:54:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 12:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: