• HPV és a szemölcsök

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        2008 augusztusában és novemberében a nőgyógyászati rákszűrésem P3-as lett. Ezután tipizálták a vírust és a HPV 6-os, 11-es és 56-os típusát mutatták ki. Januárban megismételtük a szűrést, melynek eredménye P2-es. Nőgyógyászom szerint, most teendő nincs, három hónap múlva újra megismételjük a rákszűrést. Pár napja két pattanásszerű kitüremkedést vettem észre a hüvelybemenetnél. Nem fáj, nem viszket, nem ég. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ez genitális szemőlcs? Ha igen, mi a teendő? Egyáltalán, most, hogy P2-es az eredményem, kijöhet-e szemölcs?

        Várom mielőbbi válaszát!

        Köszönettel: egy nagyon aggódó nő

         

        WEBBeteg szakértő válasza a HPV vírus témában

        Kedves Kérdező!

        A HPV kb. 56 típusa okozza a condylomát, szemölcsöt-ez független a p2,vagy p3-as eredménytől!!!
        P2-nél teendő nincs, ha megint P3 akkor Conisatio kell, ha nincs addig nem, teendő nincs gyógyszerileg, mert gyógyszer nincs.


        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 17:21:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 12:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: