• Meddig várjak még?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Annyi problémám van, hogy hétfőn (febr. 23-án) Escapelle tablettát vettem be, bár érzésem szerint nem lett volna rá szükség, de biztos ami biztos. A nőgyógyász mondta, hogy 3-4 nap múlva várható pecsételő vérzés. Nekem semmi problémám se volt, nem volt mellékhatása, de az előrejelzett vérzés se jelentkezett, és nem értem, hogy miért. Kezdek aggódni, mert a havim is utoljára jan 24én jött meg. Előtte pár nappal voltam rákszűrésen, és a a vizsgálat közben úgy véreztem, mint amikor az ember megvágja az ujját. Utána rendesen megjött. Majd 31én lettem volna együtt a párommal, de már az elején ugyanúgy jelentkezett az a vérzés, ami előtte az orvosnál. Pár nap múlva 2 napos barna folyásom volt. Ez a ciklusom 18. napján volt. Meg is lepődtem, mert febr. 19én kellett volna megjönnie, de azóta se semmi. 23án vettem be az eseti tablettát. Lehetség, hogy a tabletta zavart be? 3 napja olyan érzésem van, mintha megjönne, és mégse. De febr. 22e előtt hónapokig nem voltam senkivel sem. Így nem értem, hogy mi történik most velem, 20 éves vagyok és fogamzásgátlót se szedek, de fogok. Válaszát előre is köszönöm szépen!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!


        Valószínű, hogy most az esemény utánni tabletta zavarta meg a ciklust. 1 hetes késés előfordulhat, de kicsit zavarosra sikeredett a ciklus, tabletta és együttlétek leírás, így nekem sem világos, mióta is késik a menses. Ha a várt időhöz képest egy hétnél többet késik a menses, akkor érdemes elmenni egy vizsgálatra.  Rákszürés alatt a méhszáj belső felszínéről egy ún. cytobrush nevű eszköz (ami olyan, mint egy kis kefe) okozhat pici vérzést, ha esetleg gyulladás is van, akkor a méhszáj még érzékenyebb lehet, a barnás váladékozásnak ez lehet az oka, a gyulladás lehetősége miatt megint csak érdemes lenne ellenőrizni a méhszájat.
        Tehát, ha egy hétnél többet késik a menses, az vizsgálatot indokol. Ki kell zárni, hogy nincs-e fertőzés, emellett ahogy rendeződik a menses, kezelőorvosával meg kell beszélni milyen fogamzásgátló módszer lenne a legmegfelelőbb az Ön számára.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-02 11:16:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 11:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: