• Mi lehet az oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tartós hasi fájdalomnak mi lehet az oka? Jobb oldali szúrós néha inkább tompa fájdalom ami szinte állandó. Nem mindig jobb oldali van amikor köldök alatt lentebb, középen nyomásra fáj a has. Köldöksérv kizárva, két éve műtötték meg a fentebb leírt fájdalom miatt, ami szinte azóta is tart, majdnem folyamatosan. Menstruációs ciklus közpidején még erősödik a fájdalom, utána egy kicsit tompább. A menstruációval viszont szinte teljesen panasz mentes 3-4 napig. Háziorvos 2 éve azt mondta, hogy bélösszenövés. De akkor miért csak most fáj, miért nem 20 éve? Vakbél kizárva kb. 28 éve műtötték. Nőgyógyász kb. 1 éve cisztát sem talált sem semmit. Étkezéssel szerintem nem függ össze, diéta is kipróbálva, akkor is fájt. Valami tanácsot szeretnék, milyen szakemberhez kellene fordulni?

        Köszönöm

        SZR

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt kérdező!

        Leírása alapján egyedül a menstruációs ciklussal függ össze, így véleményem szerint nőgyógyászati ok lehet a háttérben (annak ellenére hogy az előző vizsgálat negatív volt) Az endometriosis (méhnyálkahártya-szigetek megjelenése a hasban bárhol) igen éredekes és nehezen igazolható panaszokat okozhat.

         

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-27 23:05:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 09:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: