• Szülés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr! December 30-án szültem. Normál szülésem volt. Záróba ezt írták: Tekintettel a töredezett lepényre, curettagét végeztünk. 6 hetes kontrollon mindent rendben talált az orvosom. A problémám az lenne,hogy február 15-én elkezdtem menstruálni,de csak nagyon minimális inkább csak barna folyásom volt és az se állandóan. 21-én (szombaton) elmúlott és szeretkeztünk a párommal. Vasárnap újra jelentkezett a mensim,de most már erősebben, most már vérzés. Semmilyen más panaszom nincs,nem fáj semmim, nem is éreztem,hogy meg fog jönni. Orvosom felírt fogamzásgátlót de még nem váltottam ki. Ha elkezdeném szedni az beállítaná? Nem tudtam sajnos csak 3hétig szoptatni,ez befolyásolhatja? 6hetes kontrollon látta volna az orvos ha valami komolyabb bajom lenne?! Előre is köszönöm a segítséget. Üdvözlettel: Violetta

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció, szülés témában

        Kedves Hölgyem!


        Terhesség után, akkor is, ha csak kevesebb ideig tudott szoptatni, idő kell, hogy beálljon a hormonháztartása, és a ciklusa rendeződjön. Nem kell izgulnia, valószínű csak a kevesebb vérzés miatt tűnt úgy, hogy "elmúlt" egy napra a menses.  Ha gond lett volna, a kontrollon észrevették volna, ne izguljon.
        Amennyiben szeretne fogamzásgátlót szedni, akkor nyugodtan elkezdheti, de ha még nem döntötte el, csak a menses rendezésére nem kell szedni. Nem tudom, a méhen belüli eszközön gondolkozott-e már, de szerintem szülés után ideálisabb lehet, mint a gyógyszeres megoldás.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-27 09:20:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 06:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: