• Felfázás járhat puffadással?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jonapot Kedves Doktornő.Megszeretném kérdezni,hogy felfázás lehet e ha ugy felvagyok puffadva mintha mestruáciom lenne és sokat pisilek? De nem csip a vizeletem,nemfáj a derekam se.Irtam nemrég hogy multhonap végén elkeztem szedni felfázásra gyogyszereket, a zennátot,meg a suplint.Vagy azért lehet,hogy iszom most a cickafarkfüvet?Voltam nögyogyásznál pénteken és mondtam neki ezeket,meg elmondtam neki hogy 10ota fehér folyásom van,akkor kellett volna megjönie és csuszott 5dik napon jött meg és 2napig volt.Igaz nemsok volt.A nögyogyásznál a növérke aszt mondta lehet terheség?!Az orvos meg csak a rákszürést csinálta meg,meg nagyon megnyomkodott.Erre aszt mondta nincs terheség.Doktornő elég ennyi és tudja az orvos hogy nincs terheség?Mien vizsgálatokat kell csinálni hogy kiderüjön,hogy terheség lehet e?7napig volt fehérfolyásom.

        Szabina

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Szabina!


        A terhességet terhességi teszttel lehet kimutatni, ha felmerül, akkor csináljon egyet, bármelyik patikában lehet kapni. Uh vagy vizeletvizsgálat nélkül nem lehet a terhességet kizárni egyértelműen. A fehér folyás pedig inkább egy hüvelyfertőzésre utal, ami lehet gombás, vagy bakteriális, ezt vizsgálattal lehet ellenőrizni. Az antibiotikumok miatt egyébként valószínű gombás fertőzésről lehet szó, ami viszketéssel járhat és fehér, darabos nem szagos folyással jár. Ezt recept nélkül kapható Canesten kombival is lehet kezelni, de egy vizsgálat biztonságosabb lenne (akár másik orvosnál is). A cickafarkfű jó hatású, ihat csalánteát is, medveszőlőt (ezt kb. 10 napnál tovább ne), ezektől bő vizelet lehet, az nem baj. A puffadást nem tudom, mi okozhatja, de talán az antibiotikum kicsit megboríthatta a bélflóráját is, ennek is idő kell, hogy helyreálljon. Mielőbbi javulást!


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-26 10:38:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 20:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: