• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Két évvel ezelőtt volt hidegkéses konizációm p4 citológia miatt. Előtte nem szültem. Elég nagy és mély darabot vágtak ki akkor, de sikerült épben a kimetszés. A párommal most babát szeretnénk (28 éves vagyok). Milyen nagatív következményekkel járhat ez a műtét a terhességre nézve? Ez mitől függ (műtét módja, kivágott rész, stb.)? Vagy ezek nem törvényszerű dolgok és lehet problémamentes is a baba kihordása? Elnézés  sok kérdésért, csak szeretnék erre felkészülni.

        Válaszát köszönöm!

        Molly

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Kérdező!

        Általában az előzményi méhnyakműtétnek nincs hatása sem a teherbeesésre, sem a terhesség kiviselésére. Sőt, mivel a méhszájon seb volt, ami gyógyult (és ez mindig hegesedéssel jár), a tartófunkciója is jó marad. Szerintem belevághatnak.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor




        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-26 09:26:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 14:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: