• Gyereket szülni mielöbb

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr

        35 éves vagyok.2 gyermekem van,(14 és 16 évessek) terhességnél,szülésnél nem volt semmi komplikáció.Idén január 14-én volt egy vetélésem amit (9hetes) amit műszeresen fejeztek be.Ma voltam a 6 hetes controllon.Mivel tudom hogy vannak myómáim,ma azt a kérdést is feltettem az orvosnak hogy mi legyen velük.Műtét e vagy sem.Ő azt mondta hogy ne műtsük mivel nem olyan rosz helyen vannak,és nem túl nagyok.Ez áll a státusznál. Vag.UH: uterus69x51mm,nyh-a vastagsága 10 mm.Uterus hátsó falában 20mm es,mellső falában 23mm-es subserosus myomagöb mely a nyálkahártyát nem éri el.Ez pontossan mit jelent????? Ezek már a vetélésem elött is megvoltak,akkor is ekkorák voltak,azóta sem nőttek.Kérdéseim.Valóban nyugodt szivvel vágjunk bele a gyermekvállalásba??Nem kellett volna mégis csak műteni??Amint eltellik a három hónap próbálkozni szeretnénk.Szedjek e valami plusz vitamint a folsav mellé??A vitaminok nem "növesztik" a myomákat?Egyébként az orvos szerint a myomáknak semmi köze nem volt a vetéléshez.A terhesség  nem a myomák közelében volt.Lehet hogy az is közrejátszott hogy sok idő telt el a második szülés óta?Azért a félsz bennem van most is.Megisztelő válaszát előre is köszönöm.

        Julianna

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Julianna!


        A lelete alapján a miómák 2 cmesek, ezek nem nagyok, az egyik a méh hátsó falában, a másik az elülső falában helyezkedik el. Ami fontos, hogy a méh belfelszínét nem éri el, így a méh üregét nem torzítja, aminek örülhet. Egy méhen végzett műtéttel nem járna jobban. Annak javasolják, akinek nagyobb és a méh üregét torzító miómái vannak. Szerintem hallgasson az orvosára, és a 3 hónap letelte után újra próbálkozhat. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy viszonylag gyakori az első trimeszteri vetélés, és legtöbbször sosem derül ki, mi lehet az oka. Biztosan nem az előző szülések óta eltelt idő, emiatt ne aggódjon. Akár egy vírusfertőzés, egy genetikai károsodás is lehet az oka.
        Pihenjen sokat, terhesvitamint szedhet, olyan is van, amelyik a folsavat könnyebben elérhető formában tartalmazza, ilyen a Femibion.
        Sok sikert!



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 17:24:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: