• Méhszájseb fagyasztás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt kérdezném, hogy méhszájsebnél ez a legjobb gyógyítási mód-e, van-e valami mellékhatása a későbiekben, pl. a méhszájseb azért alakult ki, mert valami nem volt rendjén, és ha lefagyasztják, utána is képes lesz-e jelezni, vagyis mondjuk újból méhszájseb alakulhat-e ki, ami fontos, hogy ne akkor vegyük észre, hogy baj van, mikor már mondjuk méhnyakrákom van.

        köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a méhszájseb témában

        Kedves Hölgyem!


        Először azt érdemes tisztázni, hogy a méhszájseb csak egy gyűjtő fogalom laikusok számára. Leggyakrabban a cervikalizációt értik ez alatt, ilyenkor gyakorlatilag arról van szó, hogy a méhnyak belfelszínén található hengerhámsejtek kitüremkednek a méhszáj felszínére. Ez nem kóros eltérés, fiziológiás folyamat. Ami problémát okozhat ilyenkor, hogy bővebb váladékozás származhat innen, esetleg fogékonyabb lehet a fertőzésekre. Panaszok esetén valóban szoktak fagyasztást csinálni, ettől nem kell tartania, hátránya nem származik belőle. Amennyiben semmilyen panasz nincs, nem biztos, hogy tenni kell vele bármit is.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 17:09:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 14:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: