• Alhasi panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

         Egy éve kezdődő alhasi fájdalmam miatt  méhgyulladást állapítottak meg, antibiotikumok egyszer sem használtak. Februárban laparoszkópia+hysterszkopia műtétem volt, hogy megállapítsák mi okozza a hsi fájdalmakat. Nagy meglepetésre a zárójelentésemen ez áll "a műtét során nőgyógyászati eltérést nem találtunk, panaszai hátterében appendix krónikus gyulladása állhat, appendectóimát végeztünk". Nos vakbelem már nincs, de annál nagyobb alhasi fájdalmam. Kérem szíves segítségét, mert már nem tudom mi okozhatja a fájdalmat és mivel lehetne gyógyítani, esetleg injekció kúrát (olvastam a Gynevac-ról) lehetne kapnom, vagy valami alternatív gyógymód eletleg segítene a gyulladás megszüntetésében.

         

        Köszönöm válaszát.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Kedves Hölgyem!


        Valóban eléggé meglepő a zárójelentése, hogy nőgyógyászaton laparoszkóposan eltávolították a vakbelet, ez nagyon meglepő. Érdemes lenne az Önt operáló orvost felkeresni első körben, és a műtétről érdeklődni, hogy pontosan mi történt a műtéten.
        Ha ezt tisztázták, és mégis megvan az appendix (vagyis a vakbelen található féregnyúlvány, amit operálni szoktak), akkor pedig egy sebészeti szakrendelést kellene felkeresnie (de ha nincs meg, akkor is). Ha krónikus gyulladás áll fent, és lehet, hogy vannak összenövések a hasában, ami jelentős panaszokat okozhat, akkor felmerülhet egy sebészeti műtét lehetősége is.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 15:30:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: