• Mióma vagy polip?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Három hónapja darabossá vált a vérzésem amit az egy éve ismert miómámnak tudtunk be. Január végén rákszűrésen és vizsgálaton vettem részt amikor is orvosom megerősítette azt a tényt hogy a miómám van , létezik. Metropathia haemorrhagica-t diagnosztizált. Fractionált abrasiót végzett majd a műtét után felkeresett és azt mondta , hogy a mióma 8-10cm -túl nagy méh eltávolításra pedig egyenlőre még nem szeretne sort keríteni hiszen még csak 30 éves vagyok,bár ilyenkor azt szokták javasolni. A következő 10 napban a következő történt az elvégzett citológia eredménye P3-as lett. Elkészült a Szövettani eredményem, amiről telefonon kértem információt a következőt közölték velünk:- A szövettani minta polipot igazolt amit a műtét során eltávolítottak és ma már gyógyult nő vagyok ha a vérzés újra rendetlenkedik szedjek fogamzásgátlót. Kérdem én most akkor mégse volt ott a mióma, és ha volt polip az eddig hol volt? A műtét napjától kezdve minimális menyiséggel de vérzem, ez a menstruációt bele számítva is soknak tűnik.Mikor forduljak orvoshoz vele,mert már 12napja tart?

        WEBBeteg szakértő válasza a mióma, polip témában

        Kedves Hölgyem!


        Szövettani eredményt telefonon nem lehet közölni, ezért aki Önnek megmondta az eredményt, hibát követett el. Egyrészt telefonon nem tudja igazolja magát senki, másrészt az eredményt meg kell beszélni, ezt az orvosával tudja. Bár aggodalomra nincs oka, el is mondom, miért, de mégis menjen vissza a műtétet végző orvoshoz, és beszéljék meg az eredményt, és a vérzést is, hogy Ön is megnyugodhasson.
        Az eredmény azt mutatja, hogy volt egy méhnyálkahártya polipja, ami egy jóindulatú elváltozás, és okozhatta a vérzészavart is, a műtéttel a probléma megoldódott. A mioma nem a méhnyálkahártyából, hanem az izomszövetből épül fel, és méreténél illetve a méh belfelszíne felé történő bedomborodásánál fogva okozhat vérzészavart, tehát a miómája is befolyásolhatta a vérzését, ez most ki fog derülni, hogy mennyire, és egyéb beavatkozásra van-e szükség (ahogy orvosa is elmondta, 30 évesen a méheltávolítás korai lenne még).
        Nyugodjon meg, és keresse fel orvosát.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 14:05:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 13:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: