• HPV vírus! Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Nő!

        Január 29-én voltam rákszűrésen. Ma kellett visszamennem az eredményért, amely sajnos P3-as. Mit tegyek most? Nem kaptam gyógyszereket sem. Három hónap múlva kell visszamennem, hogy megismételjék a vizsgálatot.

        Aktív párkapcsolatban élek. Mire kell jobban odafigyelnem ill. odafigyelnünk?

        A későbbiekben szeretnénk babát is. Ez a fertőzés hatással lehet a teherbe esésre?

        Válaszait előre is köszönöm!

        Tisztelettel: Kenderesi Anikó

        WEBBeteg szakértő válasza a citológia témában

        Kedves Anikó!


        A P3-as citológiai eredmény még nem jelenti azt, hogy HPV vírusa van. A P3-as eredmény esetén gyulladásra szoktunk gondolni, amit van, hogy tudnak kezelni, van, hogy csak várnak 3 hónapot, és megismétlik az eredményt.
        HPV vírus esetén egyébként gyakrabban kell kontrollvizsgálatra járni, a teherbeesést nem befolyásolja. Ha Önnek lenne, akkor a párjának is van, a párkapcsolatot ez nem befolyásolja, ne izguljon. Immunerősítőt lehet szedni, egyébként nyugodtan kövesse az orvosa tanácsát, és 3 hónap múlva menjen el kontrollra.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 13:56:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: