• Mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        21 éves lány vagyok, 5 éve szedem a Lindynette20 tablettát. Dec.21én együtt voltam a párommal, és az aznapi szem kimaradt. Másnap ugyan pótoltam, de túlléptem a 12 órás határt (16 óra múlva pótoltam). Rá két napra barnás vérzésem volt, kb 1 hétig. Aztán elmúlt, és megjött 1 napi késéssel a "szokott" időben. Azóta megjött mégegyszer pontosan, de csak 3 napig tartott ez is. Voltak terhességre utaló tüneteim, mint pl. mellfájás, ingerlékenység, fáradtság, kis hányinger. 2 hete csináltam terhességi tesztet, ami negatív lett ugyan, de én még mindig aggódok. Hallottam, hogy terhességnél és peteérésnél felugrik a nők testhője. Nekem a fogamzásgátló miatt elvileg nincs peteérésem (?), mégis 37- 37.1 között ingázik a hőm. Előfordulhat hogy tévedett volna a teszt? (Azóta még mindig szedem a fogamzásgátlót a megszokott rendszerességel.)

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        Ha a kimaradt szem után legalább egy hétig kiegészítő védekezés volt, akkor nagyobb lenne a biztonság, de így sem volt teljes sajnos. Ellenben a terhességi teszt mostanra kimutatta volna, ha terhes.
        A hőmérséklet miatt ne aggódjon, a peteérést csak megközelítőleg lehet számolni, és csak akkor, ha valaki minden reggel ágymelegben ugyanott méri a hőt. Ha Önnek mindig ennyi a hője, az normális.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 10:08:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 12:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: