• Policisztás petefészek-terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok!

         

        A problémám a következő:több mint 7 hónapja szeretnénk babát a férjemmel,eddig sikertelenül.Ez idő alatt 2szer voltam nőgyógyásznál vizsgálaton,aki megállapította,hogy a petefészkeimben vannak ciszták(tüszők),de nem sok,a jobban kicsit több.Már több mint 1 éve hagytam abba a fogamzásgátló szedését (2007.11.hó),azóta a menstruációs ciklusaim ingadozóak,általában 30-35 napra jön meg és 7-8 napig tart.Az alhasam elég sokat szúr,menstruáció idején görcsölök 1-2napig,de ez anno is így volt,a fogamzásgátló szedése előtt.A nőgyógyász mind2 alkalommal uhzott is,azt mondta,hogy a vizsgálat alapján,nem lát semmi kórosat,és hogy peteérésem is lehetett.Azt mondta,hogy ha úgy gondolom a férjem és én is menjek el egy részletes kivizsgáglásra,peteérés van e egyáltalán,petevezeték járható e. Még azt mondta,hogy ne görcsöljünk rajta,jönni fog a baba.Azt nem értem teljesen,hogy elég sokat olvastam a PCO-ról és mindenhol írják,hogy ilyen-olyan gyógyszert szednek rá,nekem miért nem kell?Mert az 1.alkalomkor kérdeztem,hogy nem kell e vmit kezdeni vele,azt mondta,hogy nem kell beavatkozni (gyógyszerrel sem).A  cisztás petefészkem nem gátolják a teherbeesést?Vagy nem olyan vészes és így nem?Még megjegyezném,hogy a nőgyógyász tapasztalt,meddőségi klinikán is rendel,tehát igazán ért hozzá.

        Köszönettel:Edina

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Edina!


        A petefészken a tüsző normális, a ciszta meg nem. Szerintem az orvos nem azt mondta, hogy sok ciszta van, hanem esetleg számos apró follikulus, vagyis tüsző, ami a peteérés folyamán teljesen normális, a sok apró tüszőből fog majd egy megnőni, és megérni, a petesejt pedig ebből fog felszabadulni. Szerintem orvosa ezért mondja, hogy nem kell kezelni, mert Önnél csak a fiziológiás folyamatot látja, mást nem.
        Lassan-lassan (amikor az egy évet elérik) lesz aktuális a nagyobb kivizsgálás, addig próbálja kicsit elengedni magát, a baba nem fogan meg rögtön az első hónapok alatt, még nem késik semmivel.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-23 15:48:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: