• Lehet ezen segiten?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jó napot

        Lehet kicsit bután fog hangzani amit kérdezek de engem nagyon zavar.már lassan 21éves leszek és még minidg nincs mellem,azt szeretném kérdezni hogy lehet ennek  pszichés okai és ha igen akkor ezt meg lehet e valahogy változtatni mert nekem 14éves koromban elkezdett nöni a mellem csak akkor ez igy meg is állt és azóta is ugyan akkora.azért gondolom hogy pszichés ok mivel 14éveskoromban volt egy pár veszekedés el is költöztünk otthonról lehet hogy ez hagyott nyomot? nem hiszem hogy genetikai okai lennének mert a növéremnek meg a hugomnak is van melle és kicsit zavaró hogy már a 14éves hugomnak is nagyobb a melle.várom válaszát amit elöre is köszönök

        D.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fejletlen mell témában

        Kedves Hölgyem!


        Nem írja, hogy a mensese rendben van-e, és az egyéb másodlagos nemi jelleg rendben kifejlődött-e? Fontos lenne a testsúlya is. Pszichés ok nem okoz testi fejlődésbeli lemaradást, hacsak nem egy táplálkozási probléma, ami jelentős testsúlycsökkenéssel, így a hormonháztartás felborulásával jár. Az, hogy a testvéreknek mekkora melle van, sajnos nem garancia arra, hogy Önnek is akkora lesz, mert a genetika pont attól különleges, hogy ahány ember, annyi féle.
        Az, hogy kicsi a melle egyébként nem ugyanaz, mint a teljesen fejletlen mell. Ezért javaslom, keressen fel egy nőgyógyászt, aki korrekten meg tudja állapítani, hogy rendesen fejlődött-e, szükség esetén hormonális vizsgálatot is lehet csinálni.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-23 15:42:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: