• Innentől is tudok számolni ovulációt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr!

        Január 13-án volt az utolsó menszeszem és ezután febr. 13-én csak egy 3 napos barnázásom volt (utóbb kiderült a Duphaston gyógyszertől, amit szedtem). Rendes vérzésem azóta sem jelentkezett, 02.18-i tesztem negatív, terhestüneteim nincsenek. A kérdésem csak annyi lenne, hogy így is lehet-e peteérésem és tudom-e számolni az ovulációt a "barnázástól" számítva? Vagy mindenképpen kell várnom egy rendes menszeszt ahhoz, hogy sikerülhessen a babánk?

        A terhesség teljesen kizárva már ilyenkor?

        Válaszát előre is köszönöm.

        Ági

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés témában

        Kedves Ági!


        Nem kell mensesre várnia ahhoz, hogy sikerüljön a baba. Nem kell mindig görcsösen számolni, mert nem egy hónap alatt esik teherbe valaki. Nyugodtan próbálkozzanak, ha a vérzési rendellenesség ismétlődik, akkor kontroll javasolt, és a peteérést UH-on is lehet majd követni szükség esetén. Mivel nem biztos az utolsó menses, ezért nem biztos a peteérés időpontja sem, nem tudja most kiszámolni pontosan. Szerintem nyugodtan próbálkozzanak folyamatosan.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-23 15:15:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: