• Ismét: Menstruációs-hormonzavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        02.17-én írtam Önnek "Menstruációs-hormonzavar" címmel, a válaszát köszönöm szépen. 13 napnyi menses után elmentem az orvoshoz, kaptam Norcolut tablettát, melyet beszedve abbamarad a mensem (illetve azóta barnás folyás jelentkezik a gyógyszer bevétele után kb fél-1 órával). Azt mondta, az orvos, h ha nem marad abba a menses, eü. kaparásra kell menem. Szóval most eléggé félek, és tanácstalan is vagyok, mert a műtétet semmiképpen sem szeretném...... a következő kérdéseim lennének: 1. mi ennek a műtétnek a menete (hány perc, haza lehet-e menni, kell-e otthon lennie valakinek -egyedül élek- meddig esnék ki a munkából)? 2. milyen következményei lehetnek, ha nem vállalom be a műtétet? 3. adódhatnak-e a próblémáim a némi súlyfeleslegemből? 4. tudna ajánlani nekem orvost  Bp-en(ugyanis az eddigi orvosom nagyon beteg, valszeg nem rendel többé, és most össze-vissza járkálok)?  

        Köszönettel:

        Lilien

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a egészségügyi küret témában

        Kedves Lilien!


        Valószínű, hogy a gyógyszer meg fogja oldani a problémáját. Ha mégis kisműtétre kerülne sor, ne izguljon. Egy napos kórházi tartózkodással jár, a műtét maga kb. 10 perc, rövid altatásban végzik, utána kb. 4-6 órás megfigyelési időszak után haza is lehet menni. Ha csütörtök körülre időzítik a műtétet, a hétvégén pihen, akkor utána héten mehet dolgozni is, de csak akkor, ha nem fizikai munkát végez, egyedül is el tudja majd látni magát. A súlyfelesleg a hormonális panaszokat ronthatja, erre érdemes lesz a jövőben odafigyelnie.
        Budapesten nem ismerek orvosokat sajnos, akinek a segítségét sokszor veszem igénybe, az a társoldalunknak (fokuszbanano.hu) dolgozó Zsirai László doktor, mindig korrekt, szakmailag tökéletes válaszokat ad, keresse fel őt szerintem.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-23 10:42:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 09:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: