• Viszketés gombás hüvelyfertőzés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.Zsirai László!Gombás hüvelyi fertőzésem volt kaptam rá gyogyszert kenőcsöket kúpokat.Végre kb.6 honap után a kenet tenyésztésem negativ lett.Mégis maradt egy problémám a külső szemérem testem továbbra is viszket.Erre kaptam bepanten kenőcsöt,gynoflor kúpot,ez nem használ.Probálkoztam kamillás,körömvirágos lemosással.Ideig enyhülést hoz,de aztán viszzatér a viszketés föleg éjszaka elviselhetetlen.Nem használok már lemosokat csak vizet,pamutot hordok.Tudna segíteni,mit lehet tenni.?Előre is köszönöm válaszát!Gyöngyi.

        WEBBeteg szakértő válasza a viszketés témában

        Kedves Gyöngyi!

        Rém egyszerű a probléma. Manapság nagy divat a szeméremtest szőrtelenítése. Ez nem baj, de a borotválása igen. Azért viszket minden bizonnyal, mert borotválja azt a területet. Hát nem szabad. Helyette kozmetikussal való epilálás javasolt, a másik pedig, hogy hidratáló krémmel be kell kenni. Ez ami nagyon fontos. amennyiben a gomba elmúlik, akkor nem marad ott a szeméremtesten, főleg, ha egyéb tünet nincs csak a viszketés. egyszerűen ott száraz a bőre, de biztosan a borotva nem tesz jót, így azt el kellene dobnia.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-24 11:15:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: