• Lehet vakbélgyulladástól petevezeték elzáródás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        10 ciklus során nem sikerült teherbe esnem, hormonok rendben (csak pici pajzsmirigy alulműködés), peteérés van, férjem eredménye is jó. Pár évvel ezelőtt vakbélgyulladással műtöttek, ekkor a vastagbél alsó szakaszából is ki kellett metszeni egy gyulladt darabkát, illetve a műtétet követően nem tisztult ki rendesen és újra fel kellett tárni a sebet, hogy alaposan kitisztítsák a környezetét. Sajnos arra gyanakszok, hogy ezzel lezáródhattak a petevezetékeim. Az Ön tapasztalata szerint mekkora erre az esély? Kicsit félek az átjárhatósági vizsgálattól, de ha tudom, h nagy esély van vakbélműtét után a petevezetékek lezáródására, akkor nem halogatom tovább.

        Köszönettel várom válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a petevezeték átfújás témában

        Kedves Hölgyem!


        A vakbélgyulladás ezek szerint tályogképződéssel szövődött. A gyulladás és tályog okozhat összenövéseket a hasban, így valóban megnehezítheti a teherbeesést, amennyiben a petefészkek és petevezetők is érintve vannak. Nem kell az átjárhatósági vizsgálattól tartania. Laparoszcopos ellenőrzés mellett sok összenövést oldani is lehet, és legalább tudni fogják, mivel állnak szemben.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-23 10:09:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 09:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: