• Csomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Kérdésem a következő! Körülbelül 3 hete egy borsónyi csomót találtam a bal mellemben.Nem volt fájdalmas, semmi más elváltozást nem találtam.De a magam megnyugtatása végett nőgyógyászhoz fordultam.Vizsgálat és kitapintás után, orvosom mondta hogy egy elmozgatható kis tömörülést érez, de jobb ha UH-al is megnézzük. Az UH vizsgálat nem mutatott ki semmit, nem volt látható az elváltozás. Orvosom azt tanácsolta egy hónap mulva kontrollra jelentkezzem. Kérdésem az lenne, elegendő e esetemben ez a vizsgálat, illetve megnyugodhatok e a felől hogy ez nem valami rendellenes elváltozás. Érdemes e várnom egy hónapot és ha nem akkor kihez forduljak. Válaszát köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a csomó, mell témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem tudom, hogy hány éves tetszik lenni.
        Van-e rendszeres havi vérzése?
        Ha még rendszeresen mensrtuál ("premenopauzális"), akkor könnyű a dolog: várjon meg egy-két normális mensest-és akkor beszéljünk. Lehet, hogy elmúlik a csomó.
        A csomó rendszeres, folyamatos növekedése nem jó jel.
        Ha viszont már nincs menstráució (mondjuk 50-55 éves), akkor azonnal ultrahang, mammográfia és esetleg tűszúrásos cytológiai vizsgálat szükséges.
        Mindenképpen írjon!


        Kézcsók:

         Dr. Nagykálnai Tamás


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 10:11:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 08:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: