• Meddig kell várnom, hogy megjöjjön?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves DoktorNŐ/ÚR!

        Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy január 13-án jött meg az utolsó menszeszem, ami után 23-án el is mentem nőgyógyászhoz, mert férjemmel kisbabát szeretnénk. A doktorúr, mivel volt már egy spontán vetélésem decemberben felírt duphaston gyógyszert, amit 26-tól kellett elkezdenem szedni. Azt mondta a doktor úr, hogy addig szedjem, amíg meg nem jön, de vagy lesz baba, vagy nem. 02.12-én elkezdtem barnázni - ez máskor menszi előjel szokott lenni - így abbahagytam a gyógyszer szedését, 13-án már nem vettem be, de nem jött meg. 3 napig barnáztam (minimálisan), de semmi piros vér. Csináltam egy tesztet, ami negatív lett. Az orvost felhívtam, aki azt mondta, 4-5 nap és meg kell jönnie. Ma 20-a van és semmi jele nincs annak, hogy meg akarna jönni, pedig 8 napja nem szedem a duphastont. Csináltam 18-án egy másik tesztet is, ami szintén negatív lett. Még mindig szeretnénk babát, de nem tudom most mitévő legyek. Eddig minden hónapban rendesen megjött, kb 30 naposak a ciklusaim. Mostmár nem si barnázom, semmi tünetem nincs. Most akkor várjak még, hogy megjön-e vagy ezt vehetem menszesznek ezt a 3 nap barnázást a gyógyszer miatt? Kérem segítsen, hogy most próbálkozhatunk tovább, vagy meg kell várnom, hátha valamikor megjön? Vagy esetleg még baba vagy ciszta vagy valami más is lehet a baj?

        Válaszát előre is köszönöm,

        Ági

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Ági!


        Lehet, hogy valóban "csak" vérzési rendellenesség van, mert a gyógyszer módosíthatja a mensest. A próbálkozással nem kell várni, hiszen akár terhes, akár nem ártani nem árt. Szerintem várjon még a mensesre, lehet, hogy valóban a barnás váladék volt most csak, innen számítva félidő körül hívja fel kezelőorvosát, hogy a továbbiakat egyeztessék, esetleg csinálhat még egy terhességi tesztet is, biztos- ami biztos



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-20 16:43:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 06:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: