• Kérdés-kérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Farkas Ágnes!

        Én vagyok a problémás mirenás! Pénteken este megfogadván a tanácsát, felkerestem az ügyeletes nőgyógyászt. Miután jól leszúrt, amiatt hogy miért nem mentem korábban, felírt Ergam cseppet és Exacyl tablettát, hétfőn pedig egészségügyi küretre hívott be . A műtét meg is volt, kedden hazajöttem a kórházból. A keddet még itthon végég is feküdtem. Tegnap már egy kicsit többet mozgolódtam.Kicsit vasalgattam, takarígattam, a lányommal játsottam, de nem emeltem meg semmit.Nem volt vérzés, csak viágos barna valami. Ma reggel viszont el kezdtem vérezni. most mit tegyek? Az orvosom azt mondta, mielőtt kijöttem a kórházból, hogy egy hétig előfordulhat a vérezgetés. De most megint megijedtem. Normális dolog ez, vagy inkább keressem meg az orvost?

         

        Válaszát előre is megköszönöm!

        Gabi 33

        WEBBeteg szakértő válasza a egészségügyi küret témában

        Kedves Gabi!


        Örülök, hogy végül elment orvoshoz, és annak még jobban örülök, hogy a kisműtét megtörtént. Sejtettem, hogy nem ok nélkül vérezgetett több héten keresztül...
        Most kicsit próbáljon megnyugodni. Enyhe vérzés ilyenkor is normális, mint egy gyenge menses, olyan lesz. Arra figyeljen oda, ha nagyobb mennyiségű vérzés fordulna elő, ismételt vizsgálat kell, de nem gondolom, hogy ez szóba jönne. Inkább arra gondolok, hogy 1 napig nem ürült ki a hüvelyből a vér, és most egyszerre indult meg, gondolom alvadék is volt benne valamennyi. Nem tudom, vajon az alvadási értékeket ellenőrizték-e Önnél bármi miatt korábban? Ha ismétlődne a bővebb vérzés, menjen el az Önt műtő orvoshoz egy vizsgálatra, és nyugodtan kérdezze meg, hogy felmerül-e ilyen mennyiségű vérzés esetén alvadási rendellenesség.
        Inkább ne végezzen házimunkát még néhány napig, azt tanácsolnám. Meg kell most erősödnie, és majd utána bepótolja, ami elmarad. A kisgyermekét ne emelgesse, együtt pihenjenek, hogy "anya minél hamarabb meggyógyuljon, és lehessen nagyokat játszani". Mielőbbi gyógyulást!



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-19 13:43:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 08:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: