• Mirena?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        35 éves vagyok, 2 gyermekem van, még szoptatok és jelenleg cerazettét szedek. Spirálom /hagyományos/ volt , sok gondom volt vele / közti-vérzés , büdös barnás folyás a bakterom sose volt jó mindig antibiotikumot kaptam/. 1 év után levették,/ szeptemberben/ mert nagyon rosszul lettem, aztán kiderült kis medence gyulladásom volt. Természetesen minden addigi panaszom megszünt.Most szerettem volna felrakatni a Mirena-t, de nőgyógyászom lebeszélt róla, mivel a spirállal sok gondom volt. Ez ügyben szeretném a tanácsát kérni, válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a Mirena témában

        Kedves Kérdező!

        A Mirena más koncepció, mint a hagyományos spirálok.
        Egyrészt, nincs benne fém, csak műanyag. Másrészt a benne lévő hormon hatására a méhnyak nyák sűrűbb lesz, nehezebben tud fertőzés felmászni.
        Ettől függetlenül ez is ugyanolyan idegen test, mint a többi spirál.
        Egy próbát megér, szerintem közel sem lenne vele annyi gondja, mint az előzővel.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-21 22:33:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 07:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: