• Menstruáció-Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!23 éves lány vagyok.Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz,hogy január 13-án volt a menstruációm első napja,amit még fogamzásgátló tablettának köszönhettem,a 7 napos szünet után nem kezdtem el új levelet szedni,mert nagyon sok mellékhatás fellépett a gyógyszer következtében.Azóta már meg kellett volna jönni a következő menstuációmnak,de semmi mind a mai napig,nem görcsölök,nem fáj a hasam,semmi oylan jel nincs ami arra utalna,hogy hamarosan megjön.És a gyógyszer szedése előtt rendszeres ciklusom volt,26-28. napra megjött mindg most viszont nem.Már gondoltam arra is h túl stresszelem ezt ad olgot,mert nagyon sokat olvastam arról,hogy tabletta után sokaknak hónapokig nem jön meg,de nem tudok nem gondolni rá h nem jön meg.Terhesség kizárva.Mit tehetnék hogy elősegítsem hogy megjöjjön amenstruációm?Forduljak orvoshoz vagy várjak még?Ha gyógyszerrel hozzák meg akkor utána megint normális lesz a ciklusom?És az nem nagyon rossz a szervezetnek az az erős gyógyszer amivel elősegítik h megjöjjön?Hozzá kell még tennem,hogy az utóbbi napokban már állandóan oylan nedves vagyok,hogy azt hinném hogy már megjött de mégis semmi.

        Mielőbbi válaszukat várom: Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Adrienn!


        Aggodalomra semmi ok, szerintem nyugodtan várjon még egy hónapot. Valóban a tablettaszedés után előfordul, hogy a menses néhány hónapig nem jön meg, ilyenkor érdemes 2-3 hónapot várni, hogy a menses spontán rendeződjön, ha mégse jön meg, akkor forduljon kezelőorvosához, szükség esetén gyógyszerrel meg lehet hozni a vérzést, és utána általában nem szokott probléma lenni.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-17 10:52:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 14:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: