• Hormonzavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        A következő problémámban szeretném a tanácsát kérni: 25 éves vagyok, kb. 1 éve állt be a ciklusom rendszeressége (28 napra). Előtte Yasminelle, azelőtt pedig Diane tablettát szedtem (ez utóbbit magas tesztoszteron szintre). Mindkettőt abba kellett hagynom a különböző mellékhatások miatt (fájó lábduzzadás, magas vérnyomás, hízás stb.). Az utóbbi két mensturációm késett (az egyik egy, a másik két hetet), és sajnos a menstruáció hetének kivételével a többi napokon nagyon rosszul éreztem magam (úgy mintha egész hónapban premensturációs panaszaim lettek volna: idegesség, ingerlékenység, mellfeszülés, hasi fájdalom...). Egy kicsit meg vagyok ijedve, mert normális esetben, ha a ciklusom 28 napos, szinte semmi panaszom sincs, most viszont már a környezetem (munkatársak, párom) is megjegyezte, hogy elég furcsa vagyok az utóbbi időben.

        Ön szerint hová fordulhatnék a problémámmal, illetve lehet, hogy a hormonjaimmal van a probléma? Előzményként még annyi, hogy 16-18 éves koromig egyáltalán nem menstruáltam, hirtelen nagymértékű fogyás miatt + eltávolították az epehólyagomat, epekő miatt 4 éve.

        Előre is köszönöm a választ!

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Kérdező!


        Bizonyára van szerepe annak jelenlegi tünetei kialakulásában, hogy hormonháztartásával gond van. Peteérései valószínűleg nincsenek minden hónapban, de azért ez nem jelenti azt, hogy folyamatosan PMS-es tüneteket kellene produkálnia. Kár, hogy a yasminelle mellett is volt lábduzzadás. Hormonokra jó lenne vérvétel, illetve UH-t is érdemes lenne csináltatni. Megpróbálhatja a Premens nevű, gyógyhatású készítményt is.


        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-17 09:45:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 11:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: