• Felfázás, fehér folyás, nem jött meg a menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Joestét Dr Ágnes,megint én zavarom,és elnézést.Irtam nemrég hogy terheslennék e,mert még nemjött meg de folyásom az van.Multhonabba elmentem  a háziorvoshoz és mondtam neki hogy sokat kell pisilni,gondolom felfázás volt.Erre ö irt fel nekem 3gyogyszert.A Zennat,Supplin,Diclofenac.Lehet hogy ezért van hogy késik,meg hogy most fehér folyásom van??? Igaz én abban biztakodtam,hogy terhes vagyok mert már 1éve szeretnénk babát..csak még nemsikerült.Mégegyet szeretnék megkérdezni.azt hogy tényleg jo e a gyogynövények a cickafark és palástfü?Azt mondták hogy igyam a peteérés elött a cickafarkfüvet,amaszt meg utána.kösszönöm szépen hogy segitett amaban is.

        WEBBeteg szakértő válasza a felfázás témában

        Kedves Hölgyem!


        Az antibiotikum szedése megmagyarázza bizony a fehér folyást is, és lehet, hogy a menses késéséért is felelős. Antibiotikum szedése alatt az arra érzékeny hölgyeknél a hüvely normál baktériumai is elpusztulhatnak, a gombák pedig elszaporodnak. Ilyenkor kialakulhat egy gombás fertőzés, ami darabos, fehér folyással jár. Égő, viszkető érzés lehet még a tünete. Ezért egy nőgyógyászati vizsgálat javasolt, ahol ellenőrizhetik, hogy valóban erről van-e szó, és szükség esetén a megfelelő gyógyszert felírhatják.
        A cickafark és a palástfű használata a rendszertelen vérzésen segíthet. A népi gyógyászatban a palástfűteát a női bajok gyógyszerének tartják, a cickafark pedig segíthet akár a felfázásos és folyásos tüneteken is. Sőt, nyugodtan alkalmazzon kamillás ülőfürdőt is, a folyáson az is segíthet. Nem tudom, mióta próbálkoznak terhességgel, és van-e rendszertelen vérzés. Ha igen, akkor nyugodtan forduljon nőgyógyászhoz, hogy a mensest rendezzék. Ha nincs vérzészavar, és már eltelt egy év a próbálkozás óta, akkor érdemes elmenni egy kivizsgálásra. Ha egyik sem, akkor sok türelmet kívánok, és mielőbbi babát!



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-15 15:53:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 06:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: