• Betadine

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő,

        Immar kb. 1,5 eve kuzdok huvelyfertozessel. A kenetvizsgalat alapjan hol bakterialis fertozest, hol gombas fertozest allapitottak meg. Egy par honapja talaltam egy uj orvost, aki a legujabb vizsgalat alkalmaval Candida fertozest allapitott meg, amire Betadine kupot ( 14 db ) es kenocsot irt fel, illetve minden este a kup felhelyezese elott, cickafarkfu teaval ( kb. 1liter ) irrigalast vegzek. Az egyik kerdesem az az lenne, hogy normalis-e hogy 4 nap elteltevel ugyanolyan tuneteket erzek, mint korabban ( leginkabb viszketest ), egyelore semmi valtozas? A masik kerdesem az lenne, hogy idonkent szoktam ellenorizni a huvelyi Ph ertekemet, ami minden alkalommal 3.6 korul mozog , ami teljesen normalis. Hogy lehet, hogy ezek a gombak / bakteriumok megis kepesek ilyen mertekben elszaporodni egy normal savas kozegben??

        Elore is koszonom!!

        WEBBeteg szakértő válasza a gombás hüvelyfertőzés témában

         
        Kedves Kérdező!


        Elvileg a betadine már kellett volna, hogy hasson. Amennyiben a candida jelen van, én általában gomba ellenes szerrel kezelem célzottan, a legjobb tapasztalataim a Canifug Cremolum hüvelykúppal vannak. Szájon is érdemes lenne azonban gyógyszert szednie (Pl. Orungal, Mycosyst-Gyno). A pH-ja jó. Ha édesszájú, a szénhidrát bevitelt tessék próbálni megszorítani.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-12 19:46:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: